K8 Note NMB26.54-94 have to restart the phone before charging

Everytime I have to restart the phone,for charging it

 

Admin note; subject edited for clarity

Cannot update T470 BIOS from version 1.30

Hi,

 

I’ve been having an issue for a while now where I cannot update my BIOS from version 1.30. I additionally appear to be having issues with the Intel ME:

 

PS C:DRIVERSWINME> .MEInfoWin.exe -verbose Intel(R) MEInfo Version: 11.8.50.3448 Copyright(C) 2005 – 2017, Intel Corporation. All rights reserved. Windows OS Version : 10.0 Table Type 174 ( 0x AE ) found, size of 0 (0x 00 ) bytes Table Type 222 ( 0x DE ) found, size of 72 (0x 48 ) bytes Table Type 14 ( 0x 0E ) found, size of 42 (0x 2A ) bytes Table Type 134 ( 0x 86 ) found, size of 15 (0x 0F ) bytes Table Type 16 ( 0x 10 ) found, size of 25 (0x 19 ) bytes Table Type 17 ( 0x 11 ) found, size of 103 (0x 67 ) bytes Table Type 19 ( 0x 13 ) found, size of 33 (0x 21 ) bytes Table Type 14 ( 0x 0E ) found, size of 14 (0x 0E ) bytes Table Type 222 ( 0x DE ) found, size of 72 (0x 48 ) bytes Table Type 14 ( 0x 0E ) found, size of 42 (0x 2A ) bytes Table Type 134 ( 0x 86 ) found, size of 15 (0x 0F ) bytes Table Type 16 ( 0x 10 ) found, size of 25 (0x 19 ) bytes Table Type 17 ( 0x 11 ) found, size of 103 (0x 67 ) bytes Table Type 19 ( 0x 13 ) found, size of 33 (0x 21 ) bytes Table Type 14 ( 0x 0E ) found, size of 14 (0x 0E ) bytes FW Status Register1: 0x8030404E FW Status Register2: 0x340D0006 FW Status Register3: 0x00000020 FW Status Register4: 0x00000000 FW Status Register5: 0x00000000 FW Status Register6: 0x00000000 CurrentState: Unknown (14) ManufacturingMode: Disabled FlashPartition: Valid OperationalState: CM0 with UMA InitComplete: Initializing BUPLoadState: Success ErrorCode: Debug Error ModeOfOperation: Normal SPI Flash Log: Not Present FPF HW Source value: FPF HW Not Set ME FPF Fusing Patch Status: ME FPF Fusing patch NOT supported in this FW Version Phase: BringUp ICC: Valid OEM data, ICC programmed ME File System Corrupted: No PhaseStatus: CHECK_BUP_OVERRIDE_STRAP FPF and ME Config Status: Not committed Error 86: Communication error between application and Intel(R) ME module (FWU client) Error 81: Internal error (Could not determine FW features information)

When attempting to install a BIOS update either via the .exe or via bootable USB, the process appears to successfully flash but fail to reboot the system. After waiting several hours, I forcibly rebooted the system to find that the update wasn’t applied.

 

I believe the issue with the BIOS and the ME state are linked – the 1.30 has some hibernation/reboot bugs and I think the ME is in a corresponding state also preventing successful reboots. At the moment, I cannot reboot or shutdown my T470 and regularly have to make use of the reset button to force a shutdown.

 

What are my options for forcibly updating the BIOS if I can’t rely on the OS to cleanly shut down?

mic gone after yesterdays windows update lenovo miix 310

Yesterday there was a small windows update. After the mandatory reboot my mic stopped working. Looking in the recording devices, the list is empy.

P51 bad keyboard/Getting sick of lenovo

I have been working on getting a good laptop for the last 2.5 months and I’m sick of the run around. What is going on with lenovos quality control? What’s up with lenovos customer support?
I was trying to get a good computer for school and I notice that I can get a nice discount for a P51 and I really like how it looks, so I try to get it. Bank doesnt really like that I’m trying to spend too much money at once and it declines. That woudnt have been a big deal if it wasnt for the fact that it caused my coupon that I was using for my discount to fail. So I contact support to see what I can do about it and I get someone who wont stop repeating themselves like I’m stupid and keeps telling me the coupon has been used then gives me a price that is about $200 more than the one I had. I insist and eventually get a price that is *gasp* $100 dollars more than what it was. I give up for the day and try again tomorrow using the same code on a different cart. And it works! And I confirm that I was indeed being cheated!
I put that behind me, get the new pc then I have to deal with my order being cancled like 3 times because of the incompetence of support and something in lenovos order system not liking my email. After a couple of weeks that gets mostly sorted out. THEN it declines my payment for some reason after I had previously accepted it. After a bunch of wasted time I put it on a credit card instead and that works for some reason.
Weeks later I get my laptop with a big scratch on it! Call up support again and get a replacement in the mail. That replacement come weeks later and I am on it now. But guess what. The keyboard is deffective. The keys are shifted to the left and the track point left click catches! And its Saturday so I cant even call them up and try to figure this out!

I never even got expidited shipping during any of this or anything to make up for this gauntlet. I just want a quality laptop, is that so much to ask for after I’ve shelled out the money to buy it?

I have half a mind to take out the keyboard from the scratched laptop and swap it with this one. But I’m not sure if that will cause problems with part numbers and stuff, I dont want to be charged more money if it does, and I shouldnt even have to do this!

If I have to buy more things from lenovo in the future I will be pleading with God that its not as bad as my first experiance has been.

ThinkPad USB 3.0 Dock DVI-D to HP ZR2440w DisplayPort gives no displa

Hello experts:

 

When I connect my USB Dock DVI-D to HP Monitor DisplayPort the monitor says No Signal. This is what I have tried so far:

 

Installed latest driver from https://support.lenovo.com/us/en/solutions/pd023761Tried with and withouth another monitor connected from the the Dock’s DVI-I output with VGA Adapter to another monitor (Dell)Connected another laptop which has a DisplayPort output to the Monito’s DVI-D Input with the same cableTried two different DocksTried ThinkPad and Microsoft Surface Pro

Any suggestions what could be wrong?

Thanks

Hemal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *